Workshop handletteren 11 februari 2016 – Posted in: Uncategorized – Tags: , ,

Workshop handletteren (handlettering)

Kijk voor al onze workshops op: https://studiosuz.nl/alle-workshops-op-een-rij/

Dinsdag gaf Studio SuZ een hele leuke workshop handletteren aan 5 enthousiaste meiden.

Handletteren is eigenlijk modern kalligraferen. Sierlijke letters, maar ook nieuwe strakke letters. Krullen, pijlen en leuke doodles. En dat allemaal rondom om een vrolijk of mooie tekst. een tekst die bij je past en die je inspireert. Dat is tegenwoordig Handletteren of ook wel handlettering.

We begonnen  met wat lekkers en wat te drinken. Even kletsen en verhalen over school uitwisselen en toen gingen we aan de slag. Alle tekenspulletjes lagen klaar om aan de slag te gaan!

workshop handletteren

Aan de kinderen heb ik ik eerste de basis uitgelegd. Waar moet je rekening mee houden en wat is handig om te doen. Begin bijvoorbeeld altijd eerst met potlood, dan kan je nog foutjes maken en het uitgummen. Maar ook krijg je tips over hulplijnen en verhoudingen.

workshop handletteren     handletteren

Ze gingen eerst aan de slag met hun eigen naam in verschillende lettertypes… Daarna en tijdens het doodle werd er nagedacht over leuke teksten. Geïnspireerd op vragen als: waar hou je van? wat vind je leuk? wat vind je belangrijk? En de meest leuke en mooie teksten kwamen uit hun pen. Na veel oefenen gingen ze aan de slag met hun tekst en thema. Want bij een tekst kan je natuurlijk altijd leuke krullen en pijlen plaatsen, maar het is ook leuk, zeker voor kinderen om er leuke doodle bij te tekenen. En hoe leuk is het om te zien hoe ieder zijn eigen draai geeft aan de ontwerpen en dat je al echt een eigen stijl kunt ontdekken bij jezelf in het handletteren.

Met veel tips en veel oefenen kwam het tot een prachtig eindresultaat!

handlettering

Workshop op locatie

De Workshop op locatie kan door het hele land. Deze keer werd de workshop in Haarlem gegeven, maar we geven workshops bij jou thuis in het hele land of op een leuke locatie in Haarlem. Kijk hier voor info.

 

Cadeauwinkel Studio SuZ wordt blij van mooie en bijzondere stoffen. Deze stoffen zijn te koop bij Studio SuZ. Maar er wordt ook hard gewerkt om leuke en originele producten en accessoires te maken. Denk aan handgemaakte kussens, tassen, en andere accessoires. in mooie kleuren. En heb je een leuk cadeau gezien op onze site, maar wil je één van de andere stoffen? Maatwerk kan ook! En neem ook een kijkje bij de sieraden, handwarmers en cadeaus voor wonen en kind. Of bij onze workshop haken en handletteren (handlettering).

handlettering