Toepassingen workshops van Studio SuZ in je dagelijkse leven 17 april 2018 – Posted in: Uncategorized

Wat kan je aan het einde van de workshop? Deze vraag hoor ik vaak als mensen meer willen weten over de workshops die we geven. Dat is natuurlijk per workshop verschillend, maar wat overeen komt is het volgende. Het geldt voor de workshop Zakelijk Tekenen (visual thinking), Handletteren (handlettering en Creative journaling (werken met een bulet journal). Het is niet zozeer wat je kunt na afloop van de workshop, maar meer hoe je het gaat gebruiken.

IMG-1615

In mijn werk en mijn dagelijks leven maak ik heel veel (maar dan ook heul veel) lijstjes. Wat moet ik nog doen en vooral het afvinken van wat ik heb gedaan geeft me overzicht en een voldaan gevoel. En alleen al in dat ene lijstje kunnen alledrie de workshops een rol hebben. De TO DO- lijst heeft een bepaalde structuur. Ik werk met vaste symbolen, dit komt uit  de workshop Creative Journaling. De kop: TO DO teken ik altijd in leuke letters, zodat het lijstje ook nog een beetje leuk oogt… daar heb je het handletteren. En het zakelijk tekenen? Soms weet ik niet hoe ik een van de actiepunten moet uitvoeren. Denk aan de logistiek van een dag, wie moet waarheen en op welk moment? Dat teken ik uit… met leuke icoontjes en lijnen om duidelijkheid te creëren. Voor mij werkt dit goed om weg te blijven van het woord CHAOS… (wat overigens best een leuk woord is om te handletteren:)

Dus lekker aan de slag en bedenk maar eens welke technieken jij al gebruikt in je dagelijks leven!