Handwarmers van IJslands schapenwol 1 september 2015 – Posted in: Uncategorized – Tags: , , , , , , , ,

Het najaar nadert, de zomer maakt plaats voor de herfst. Warmte verdwijnt, kou verschijnt…

Dus tijd voor warmte van de wol van Lett Lopi! Want hoe lekker de zomer ook was, een nieuw seizoen vind ik ook altijd weer fijn: gezelligheid, lichtjes, fijn binnen en warme handen!

Lett lopi is een 100% natuurlijke wol uit IJsland. De schapen daar hebben een dubbele vacht, welke door elkaar gesponnen wordt. Hierdoor ontstaat een vocht- en vuilafstotend kledingstuk, wat heerlijk warm is. Bovendien ademt het, waardoor overtollige lichaamswarmte toch nog altijd afgevoerd kan worden.

Maar wat gaat Studio SuZ doen met deze wol? We beginnen met handschoenen. Maar dan de variant zonder vingers: handwarmers! Want hoe fijn is het om wel warme handen te hebben, maar ze niet de hele tijd uit te hoeven doen als je je kinderen helpt uit hun jasjes, ze helpt met hun tas uitpakken op school, je even op je telefoon wilt kijken… Dus, we beginnen deze mooie wol om te zetten in hele fijn handwarmers/polswarmers/vingerloze handschoenen/handschoenen.

handwarmers

Specificaties:

  • 100% zuiver wol
  • Handwas en liggend laten drogen, maar door de eigenschappen van de wol is even laten luchten (in de motregen/mist) al voldoende